In the spotlights: Happy Ol’ McWeasel (SLO)

Happy Ol'McWeasel Promo1

Happy Ol ` McWeasel is een energieke Iers- Keltische- punk- en rock band. Het recept voor hun muziek is het volgende: voor de basis neem je een Iers- Keltische, traditioneel lied, maar wanneer je zo’n lied luistert, drink er dan een liter whiskey bij en schrijf je eigen lied. Verhoog daarna het tempo 10 keer en verwissel de oude bebaarde mannen met een stel wilde, dronken wezels. Geef ze voor de gein een stel drums, gitaren, banjo en accordeon. Giet vervolgens een paar liter whisky over dit alles, steek een lucifer aan en …

De band heeft zich gepromoveerd als een van de grootste acts van Slovenië.

Volgens SAE award winnaar Martin Bezjak van Epix Productions en versterkt door de legendarische mening van Mika Jussila bij Finnvox Studios is ‘No Offence’ verslaat deze wereldoude countryvibe de gebruikelijke ingezette instrumenten door het toevoegen van een accordeon, viool en banjo. Samen zorgen zij voor een authentiek, Keltisch geluid en het meest belangrijke: de plezier en liefde.

Met hun bierglas gevuld en energieke performance, dwingen ze zelfs de meest sombere mannen om te dansen. Zo hebben ze al het podium gedeeld met punk iconen van Misfits op de Sloveense nationale televisie. Hoofdact van Lent Festival (grootste fesitval van Slovenie), hebben ze op hun naam staan en ze speelden een nieuwjaarsconcert in Maribor voor 20.000 mensen. Blaze Bailey (ex Iron Maiden zanger) stond zelfs bij hen op het podium voor een nummer op hun album release feest.

Op YouTube worden ze ook steeds internationaler gevolgd voor hun videos ‘Hairy Grizzly’ en Irish Rover’. Happy Ol’ McWeasel is duidelijk klaar om hun tumult aan de rest van de wereld te tonen. ‘No Offence’ is het album dat gaat ontketenen.

In ieder geval is het een frisse benadering van de schijnbaar vergeten kunst van het creëren van een vriendelijke, warme omgeving waar de band samen met het publiek zorgt voor een onvergetelijk concert. Een ervaring waar iedereen naar huis gaat met een gelukkig gevoel (bij voorkeur in de armen van nog meer volgers), het zingen van de liedjes die ze net hebben gehoord. En de hype er omheen gaat verder..