Nieuw op Fields of Folk: Town of Saints

Foto Ruben van Vliet Fotografie

Foto Ruben van Vliet Fotografie

Deze band stond vorig jaar al op ons verlanglijstje, helaas tourden ze toen in het buitenland. Dit jaar niet, dus daarom staan ze naast The Dublin Legends en Small Time Crooks op Fields of Folk.

Town of Saints vertelt het unieke verhaal van de Nederlandse Singer- songwriter Harmen Ridderbos en Finse violiste Heta Salkolahti, die elkaar ontmoeten in de bergen van Oostenrijk en van daaruit door Europa touren. Met hun eerste shows wordt het (dan nog) duo al vergeleken met grote namen zoals Mumford and Sons en Arcade Fire.

Inmiddels is Town of Saints de indie- folk sensatie van Nederland. De band staat bekend om de wervelende optredens vol energie en authenticiteit. In 2011 opgericht, tourde Town of Saints al direct in Europa, in plaats van zich vast te houden aan alleen Nederland. De band bracht in eigen beheer twee EP’s uit, maar wist met debuut ‘Something to Fight With’ ook het grotere publiek te bereiken. Zowel Nederlandse als internationale media pakken de band op als de ontdekking van 2013. In verschillende media wordt ‘Something to Fight With’ geprezen:

“De conclusie? Een topplaat!” – 3voor12
“Dit is een razendknap debuut, er staat geen slecht liedje op“ – OOR
“Town of Saints staat op dezelfde hoogte als zijn grote voorbeelden” – Lust For Life
“We hebben zelden een band gezien die zó energiek en aanstekelijk speelt als dit trio” – OOR
“Poptalent van 2014” – Trouw
“De foyer (Oosterpoort) is te klein voor de Groningers en het publiek gaat plat voor de opzwepende klanken van de band” – Gitarist

Andere media aandacht van de band in het weekend komt o.a. van: nu.nl, 3voor12, Cortonville, NRC en NOS.

Binnen een half jaar na de release van ‘Something to Fight With’, wordt Town of Saints gezien als een van de meest veel belovende nieuwe bands van Nederland. 3FM nomineert Town of Saints voor maar liefst twee 3FM awards (Serious Talent en Beste Artiest Alternative). Carousel wordt genomineerd voor 3voor12 song van het jaar. De Nederlandse clubtour in het voorjaar van 2014 zorgt voor goed gevulde tot uitverkochte zalen en Paaspop, Dauwpop, Indian Summer Festival, Live I Live en vele andere festivals voegen Town of Saints aan hun line up toe.